Thursday, October 29, 2009

shohhhh~

aku rasa macam nak berjiwang karat aa malam ni..
seperti mau luahkan rasa yang membuak2 dalam jiwa..ece..buak la sangat..

begini..

aku suka pada seorang lelaki ini..suka sangat..aku dah pernah luahkan padanya..tapi aku kena reject..dia bagi alasan dia tak ready..aku of course la rasa malu kan sebab kena reject tapi seriously aku tak rasa macam nak putus asa nakkan dia..aku tak tau la kenapa..hanya dia yang bertakhta di jiwa..owoh2..gatai hakikatnya aku ni..haha~

but then, walaupun aku rasa aku masih sukakan dia dalam pada yang sama aku rasa benci sangat dengan dia..benci sebab dia tolak cinta aku..malu dowh kena reject..aku rasa aku dah cakap kat dia 3-4 kali aku nak kat dia..tapi dia tetap kata dia tak ready..ayat dia yang selalu berkumandang "kalau ada jodoh, tak ke mana"..aku ni tak paham2 bahasa la..dah orang tak sudi tu kan, buat apa la nak terhegeh2 mengharapkan dia lagi?ntahla..aku pon tak paham dengan diri aku nih..mungkin sebab aku ni seorang yang sangat degil dan tak mau mengaku kalah, di sebabkan itulah aku masih menaruh perasaan pada dia..tak pon mungkin bila dia dah cakap kat depan muka aku sendiri "u, i tak suka dengan u..u faham tak..u bukan pilihan hati i..u tak da ciri2 wanita idaman i..sudah2 la menagih cinta dari i sebab u takkan dapat.." haaa,bila dia bawak keluar ayat ni baru aku akan berenti menaruh perasaan terhadap dia..totally..(mau meraung guling2 kluar air mata berbesen2 la kalo dia cakap macam tu..huhu)..tapi seperit mana pon kata2nya aku tetap akan terima dengan pasrah..wahh,gitew..

sebab apa aku suka dekat dia sampai aku rasa tak mau putus asa tu?ntahla..aku rasa aku suka dengan tingkah laku dia..dan aku rasa selesa dengan dia..yeah,thats the right word..SELESA..whenever i saw him, i just feel comfortable..itu saja sebabnya..aku suka lelaki yang dominan dari aku..dan pada pandangan aku dia ada ciri itu..

well,awal oktober lalu aku cuba lagi skali untuk mengapproach dia..dan seperti biasa = REJECT..sedih tau..malu tu tolak tepi..walaupun hakikatnya sangat malu la kena reject buat sekian kalinya..haha..he wants us to remain as friends..but obviously la aku tak nak kan..bagi aku take it or leave it..aku tak boleh nak neutralkan suka aku sebagai lover kepada suka aku sebagai kawan..NO..NO..NO..

jadinya, aku terpaksa cari jalan untuk membencinya..supaya aku dapat melupakannya..tapi susahla..setiap kali aku cuba nak lupakan dia, ada ja sinar harapan sayup2 bercahaya..ada saja kejadian yang seolah2 aku rasa dia tujukan kepada aku yang buat aku rasa harapan itu masih ada..iskk,susahla macam ni..its so hard to let go something u've barele had..iskk..its so complicated when its all about heart and feeling..

arghhhh..sudahla..aku dah putus asa..

pergilah kau main jauh2..jangan datang dekat kalau tiada khabar gembira untuk aku..jauh2..aku mau lupuskan kau dari ingatan..shohhhh~

Thursday, October 15, 2009

funfair yang unfair~

Alkisahnya..

smalam aku berdating dengan anak pakcik othman.kononnya mau pergi berjoli di funfair dekat taman ria.hati dah excited nih.janjinya lepas maghrib.then pukul 8 lebih paparadzi hantar aku ke rumah beliau.

dalam pukul 8.30 mlm tu kami pun memulakan perjalanan..asyik bersembang sedar2 dah sampai kat area taman ria..dah nampak dah lampu lip lap lip lap ceria funfair tu rasa excited datang menjelma dengan rakusnya.tengok suasana sekeliling rasa macam nak naik semua permainan.

sampai depan pintu utama..dah kena bayar 3 ringggit..hoh,nak melangkah masuk dalam funfair tu pon kena charge rm3 yeh..cekik darah betul..tu tak termasuk tukar token lagik..satu token harganya rm2..kebanyakan permainan kena guna 2-3 token..gila mahal..harga sebuah ride yang kononnya menyeronokkan berharga rm4-rm6..mahal tu..lepas kalau buat bayar lunch dekat McD..haihh..

setelah berpakat dengan beliau,kami sebulat suara untuk membeli token berharga rm20 satu kepala..ece,kata excited nak tunggang semua permainan kan..sebab tu beli banyak..hehe..

mula2 tu terfikir jugak, nak main permainan yang mana dulu..pastu si dia mencadangkan satu permainan ni yang nama apa ntah aku pon dah terlupa..tengok pada gaya permainan tu..ya Allah,sungguh dahsyat pusingannya..buleh tercabut usus panjang aku nih, tak pun bleh terkeluar diafragma perut aku nih..betapa dahsyatnya first impression aku dengan permainan ni..itu baru first impression..tapi,aku tetap rasa nak cuba naik..maka, aku pun naik la..bersama dia di sisi..ewwahh..

kami tunggu agak lama jugakla nak menanti seat semua penuh baru benda alah ni berjalan..aku dh terkumat kamit membaca doa yang mana patut..tangan pon dah sejuk ni..sambil muka yang excited plus takut..sebelum tu sempat lagi memuji remaja pompuan depan aku tu.."awak,cantik kan girl tu.."bahaha..sempat lagi tu..nak hilangkan nervous gamaknya..dan,tunggangan pun bermula....

"AAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaa..AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
AAAAAAAAAAAAAAAAA..AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh"
kataku sekuat hati..dalam hati "YA ALLAH,YA TUHAN..CEPATLA BRENTI MENATANG NIH!!!"..haha,memang persis first impression aku..sememangnya buleh tercabut usus panjang aku nih dan memang buleh terkeluar diafragma perut aku nih..paling dahsyat amat sangat!!

kemudian benda alah tu pun berhenti..sedar2 basah ja pipi aku..bila masa plak la air mata terkeluar ni?mungkin sebab ride yang sangat amat bergelora tu sampai air mata pon terkeluar dengan sendirinya..bahaha..punya tak mau ngaku menangis tu..

turun ja dari seat tu terus aku serbu tangan anak pakcik othman..jalan pun dah melelong..kepala pon rasa macam tak duduk kat tempatnya dah..bukan stakat kepala,aku rasa segala isi perut dan organ dalaman dah berterabur dalam badan nih..aku tengok orang lain relaks ja..siap tangkap gambar lepas turun benda tu..yang aku nih, nak berjalan pun kena pimpin..haha..aku tengok anak pakcik othman, steady ja..tapi nampak gak unsur2 kepeningan di wajah dan cara jalannya..bahaha..aku pun terus berkata "awak,jom duduk tepi tu dulu..bagi semua organ dalaman dok kat tempat dia balik.."..maka,duduklah kami di atas tangga di bucu2 funfair itu..

seriusnya, aku memang sangat pening tika itu..rasa nak termuntah pon ada..anak pakcik othman dah okeh dah tapi aku yang tak okeh2..token banyak lagi nih?apa nak buat?yang aku ni dah memang sangat tak larat nak berjalan..lemah longlai dah nih..dengan keberanian, anak pakcik othman gagahkan dirinya yang memang tengah pening2 lalat tu pergi jual balik token tersebut..tapi bukan dekat kaunter ya, dekat orang yang beratur kat kaunter tu..bahahaha..macam ulat tiket dah gayanya..tapi tak apa,yang penting tak balik dengan kerugian..haha~

kemudiannya,aku yang dah tak larat ni menonong jalan ke keta..yang aku tau nak rest ja dalam keta..aku dah rasa sangat nak muntah dah ni..mualnya rasa..sampai2 kat pintu keta..

"uwwweeeekkkkkk"..termuntahlah aku di situ..dua kali plak tu..bahaha..haa,bila dah muntah tu rasa elok la sikit..kesian kat anak pak cik othman,terkesima tengok aku muntah tepi tu..

hah,apa lagi..selepas itu terus dia hantar aku pulang..tapi sebelum tu sempat lagi dia pusing kat funfair tu sebab nak tangkap gambar nak letak kat blog..bahaha..

itulah dating paling tak kena gaya sepanjang sejarah aku berdating dengan dia..bahaha..kesian kat dia sebab dalam pening2 tu sanggup lagi p menjual token balik, membeli air 100 plus untuk hilangkan pening dan juga memandu aku pulang..

"owhhh, mintak maaf banyak2 la awak..sebab dah susahkan awak..huhu..lain kali kita dating lagi, jangan dok p tempat2 lagu tu dah na, kita p melepak kat oldtown ka, window soping dan soping ka, tak pun kat umah awak ja lah..huhu"


p/s : terima kasih awak..saya sayang awak lah anak pakcik othman..chupchup~

Sunday, October 11, 2009

telefon bimbit

aku dah beli telefon bimbit yang baru..yayy!!

sekian, terima kasih~


p/s : bekurang gaji aku..huhu~

Thursday, October 8, 2009

heartbreak~

hatiku terluka...

sangat sakit...

pedihnya...

harapan ku musnah hanya dengan balasan sms itu...

segala2nya hanya tinggal harapan yang sia2...

Saturday, September 19, 2009

ucapan aidilfitri~

terasa nak membuat ucapan plak ketika ini..hehe

saya, NURUL FAIRUZ HIDAYAH ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua yang melawati blog saya yang selalu bersawang lagi membosankan ini..

mohon ampun dan maaf dari hujung rambut sampaila hujung kaki andai kata selama saya menerbitkan satiap cerita di blog ini yang bisa meruntun dan menyakitkan hati sesiapa..sesungguhnya jika ada berlaku demikian saya sememangnya tidak sengaja..mohon maaf sekali lagi..

owhh ya..beraya, beraya jugak..kesihatan harus di jaga..jangan dok melantak tak ingat dunia macam hari raya sehari tu ja ada..lagi satu jangan lupa penularan virus H1N1 masih berleluasa..jaga kebersihan diri, selalu basuh dan sabun tangan anda..kalau agak2 ada simptom demam, selsema dan batuk tu dok ja diam2 kat umah..jangan dok merayau..bersama2 lah membantu menghentikan penularan wabak ini..eceh,macam iklan tv pulak..hehe..

kepada yang memandu kenderaan plak, pandulah kenderaan anda dengan cermat dan berhemat..sentiasa ingat orang yang tersayang supaya anda selamat tiba di tempat yang dituju..

akhir sekali jaga diri baik2 =)



p/s : SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN...

Friday, September 18, 2009

pengakuan ekslusif

ok..aku terasa seperti mau buat pengakuan ketika ini...

seriously la kan..aku sebenarnya..terus terang la kan..sebenarnya aku ni tak berapa suka budak2..haha..itu dia pengakuan ekslusif aku..



seriously,kanak2 bukan objek obses aku..kalo setakat nak main pipi,cubit2 manja, dukung 5 minit tu boleh la..aku sanggup buat lagi la..tapi kalo nak suro babysit,harus aku gelabah..panas bontot ja sepanjang masa..tak tentu arah..haha..



tapikan,terpulang jugak kat tahap kenakalan budak tu macam mana..kalo kanak2 yang senang jaga,tak banyak songeh, dengar cakap aku..haaa,yang tu aku tak kesah kalo nak kena jaga sepanjang ari pon..haha..ada ka budak2 obedient skarang nih?yg aku dok jumpa kanak2 hyperactive ja..seriau aku tengok..bukan apa,kalau tak kena gaya, risau gak aku apa2kan budak tu..haha..



owh,aku tau mesti mereka2 yang terbaca blog ni mengata aku..ye lah, apa punya pompuan la tak suka budak2..nanti nak jaga anak macam mana?haaa..aku pon terpikir macam tu gak..nanti nak jaga anak macam mana aa??aku rasa aku ni terdorong nak jadi ibu yang garang..haha..kesian anak2 aku nanti..


p/s : oleh itu, terpaksalah aku mencari calon suami yang suka pada budak2..barulah stabil rumahtangga..ada sesiapa yang memenuhi kriteria ini??dialu2kan..huahua..

Thursday, September 17, 2009

jejaka yang ku kagumi itu~

ke hadapan jejaka yang aku kagumi itu...

kau selalu membuat aku tersenyum...

kau mampu buat aku resah andai tidak bertemu...

kau tegar untuk hilang dari pandanganku...

kau sungguh sukar aku lupakan...

wajahmu akan sentiasa terpahat di sanubari...

moga kita kan bertemu lagi suatu hari nanti...

sungguh2 aku berharap kita akan bertemu lagi...

selamat tinggal jejaka yang ku kagumi itu~

Tuesday, September 8, 2009

kejadian di bazar ramadhan~

sedang aku leka memantau lauk pauk yang di gemari nak buat bukak posa tu, tetiba seorang hamba Allah ni menegur aku..

"eh..adik ni DARJAH brapa?"

aku dengan muka slenga dan agak pelik dengan soklan tu bertanya kembali kat insan itu..

"apa bang?DARJAH brapa?"

abang tu cakap..

"ye lah..adik ni darjah brapa?"

aku jawab..

"saya dah abes skolah menengah la bang.."

boleh abang tu kata apa?

"laa,ya ka..abang ingat adik DARJAH 6.."

hohh..apekahhh??!!aku tak pasti nak respon macam mana kat abang tu..aku pun blah camtu ja sambil sengih2 kambing..tak teringin plak aku nak truskan membeli lauk kat abang tu..haihhh~




p/s : DARJAH 6? itu umur aku 11 tahun yang dulu okeh..awet muda sangatkah aku ni..aku tau la aku ni tak berapa nak tinggi kan..atau adakah kerana aku pakai baju KIKO adik aku masa tu...hurmmm..mungkin sebab tu kotttt...

Sunday, August 2, 2009

high~

Aku ketika ini menaip di bawah pengaruh dadah..aku tengah high..macam ni kot gamaknya perasaan tengah high..laloq dan khayal..bayangkan nak pejamkan mata untuk tido pon aku rasa macam berkhayal..high..ntah..tak boleh nak describe dengan kata2..

kenapa di bawah pengaruh dadah?sebabnya aku baru ja lepas kena suntik di lengan akibat elergiku datang kembali..pegi Pusat Kesihatan Universiti dengan anne tadi,terus ke bahagian kecemasan..duduk2,kena check blood pressure dan body temperature oleh sorang Medical Assisstant,lelaki okeh..seronok kau raba2 lengan aku yeh..pastu siap kena perli2 lagi katanya kenapa tak datang pagi2 time maghrib ni baru tehegeh2 nak datang, Doktor tengah rehat..ehh,dia tanya kenapa tak datang pagi2 ja,tapi aku yang exaggerate lebih sebab cara dia tanya aku seolah2 itu yang dia cuba nak sampaikan..huhh~

kenapa elergi?aku pun takda jawapan untuk itu..awal pagi tadi dalam pukul 2-3 pagi aku dah start gatal2 satu badan..garu punya garu saling tak tumpah seperti kelakuan ungka yang kegatalan,tetiba naik la plak benjol2 gatal 1 badan..alaa,benjol cam kena gigit nyamuk tu tapi kau gandakan 4 kali lagi saiznya..1 badan okeh..termasukla mukaku yang menawan ini (okeh,makin teruk aku rasa khayalan lepas kena suntik ni)..kemudian aku buat tidak tahu saja, just sleep like a baby..bangun2 pagi aku tengok Alhamdulillah dah ok..akan tetapi bila petang menjelma gatal2 itu datang kembali..rujuk pada anne,yang datang ke bilik sambil membawa sebungkus plastik kecil garam kononnya nak di buat ubat sapu ke badan, diputuskan pergi ke Pusat Kesihatan Universiti saja sebab dah makin teruk..sampai di Pusat Kesihatan Universiti,nahhhh satu shot untuk aku~


p/s : rasa high ni sungguh pelik..

Wednesday, July 29, 2009

Nekad~

Aku sudah nekad..

aku nak berehat buat sementara waktu ini..

aku mau mencari ketenangan..

Kemungkinan besarnya akan jarangla aku nak post entry baru nanti..

tapi andai aku rajin aku akan cuba usahakan untuk post entry ya~

will miss u all~



p/s : aku akan pulang ke rumah, tidak lagi menetap di menara gading ini..aku mahu berehat seketika..memberi peluang pada diri melakukan sesuatu yang dapat memberi kepuasan pada diri~

Sunday, July 26, 2009

kemahuan~

Aku inginkan kamera yang best punya megapixel..dan aku inginkan henpon..tak2..aku inginkan henpon yang ada kamera yang ada best punya megapixel...tapi aku takda duit..kalau la aku buleh gadaikan bebulu yang ada kat badan aku nih dan ada nilai komersial kat pasaran dah laaaamaaaaa aku buat..huuwwaaaaaaaaa~

kalao aku ada kamera kan takdela aku biarkan blog aku kosong ja camnih..selalu punyalah aku update gamba terbaru..dan sebabnya aku nak bli henpon tu kan kerana setiap kali nak cakap ja mesti kena pasang tali pusat dulu (earphone lah tu)..rimasss tau tak..nak kemana ja mesti kena usung skali tali pusat..last2 aku lekatkan terus kat henpon tu..hambekk kau!!

oleh sebab itu la aku nak bli henpon yang ada kamera yang ada best punya megapixel..sapa2 yang sudi menaja aku dialu2kan..nanti aku belanja COCOPIE sekotak besar eh..hehe~

Saturday, July 25, 2009

Ada apa dengan Nurul Fairuz Hidayah Part 2

ouu yeaahh..kita kembali lagi dalam edisi kedua ada apa dengan Nurul Fairuz Hidayah nih..kali nih aku dah kencing siap2 so takda la Part 3 yang bakal menyusul..hikhik..okeh,kita teruskan carta kita :

14) Aku nih sangat amat suka akan lautan yang indah terbentang di depan mata..kejernihan dan kecantikan pemandangan laut mampu membuat aku lupa segala masalah yang terbeban dalam pala hotak ku..masa kecik2 dulu aku suka sangat dengan mermaid(besar2 ni pon)..selalu gak berangan nak jadi mermaid yang pandai berenang tu..so,sejak dari umur 4 tahun aku dah mula belajar berenang..sendiri2 okeh..takdenye suruh profesional trainer ajar,cuma suruh paksu aku ajar berenang kat sungai yang dalam dekat 2 meter tu pakai pelampung tayar..haha..rindunya saat itu..

15) Aku nih kan lemah sikit la bab2 mengingat tarikh dan haribulan..kau bagitau la kat aku 16 kali pon ari ni berapa aribulan aku tetap akan tanya lagi ari ni berapa aribulan buat kesekian kalinya..dan disebabkan itu juga aku tak berapa nak ingat besday kawan2 aku..kau rapat la serapat mana dengan aku pun, aku tetap tak berapa nak ingat besday korang..even,sahabat2 pussycub dolls yang aku sangat sayang dan chenta tu pun aku tak berapa nak ingat exactly besday dorang..owhhh,kejamnya hakuuu..tapi bukan salah aku,aku memang lemah la bab nak ingat tarikh dan haribulan nih..nak buat camno?mintak ampun mintak mahap laa..huhu..

16) Aku sangat suka bau perfume, sabun, n segala wangian yang melekat kat orang yang lalu lalang dekat aku..aku akan hidu sedalam2nya pastu aku akan main teka2 dalam otak wangian nih jenis apa..tak pon aku akan cuba ingatkan sapa lagi yang ada bau camtu..dan bila dah dapat teka tu rasa puas hati sangatttt..sebab sesi menguji minda telah lulus..hehe..

17) Haa..yang ni perangai pelik sikit..seblum apa2 ingin aku nyatakan bahawa aku seorang gadis yang masih mempunyai perasaan terhadap lelaki ya..bukan apa..sebenarnya kan aku suuukkaaaaa tengok perempuan..nak2 yang cantik pada mata aku..aku akan kata "perghhh,cantiknya pompuan nih!!"..okehh..aku kompemkan lagik sekali,aku memang masih ada perasaan terhadap jantina berlainan ya..aku suka tengok ja,bukannya ada perasaan cinta pon..rilek aa..hee~

18) Habit aku kan kalo nak picit ubat gigi mesti dari bawah..bukan main suka hati picit ja..tiap2 kali guna mesti macam tu..then,bila dah makin sikit tu aku gulung la bawah tiub tu..supaya,ubat gigi akan digunakan sehingga titisan terakhir..haaaa,kan relevan habit aku nih..

19) Haaaa..lagi satu aku nih sukkaaaa sangat tidur..tidur ialah habit aku..tapi kalau korang bagi kerja dekat aku, aku akan habiskan kerja tu dan buat yang terbaik mungkin tanpa ragu2..sampai tak tidur pon takpa..tapi aku nih memang kuat tidur la kalau ada waktu terluang..nak buang habit nih..tapi tak bleh aa..susah..korang ada cara tak camna nak buang habit suka tidur nih?sila tunjuk ajarkan aku.. =)

20) Apa lagi eh?hurmmmm..aku ni kan..suka makan..aku suka cuba makanan kat pelbagai tempat..dan pelbagai jenis menu..aku ni suka makan tapi dalam masa yang sama conscious pasal berat badan..haa,camno tu?ingat senang ka nak maintain berat badan kalo nafsu makan tu lagi berat dari berat badan sendiri?nak2 plak aku nih malasnya nak bersenam Ya Rabbi..liat sungguh..pastu mula la panik kalo berat badan naik..pastu emo ja memanjang selagi berat tak turun..dengan harapan kalo buat camtu berat bleh turun la..chait~tak bleh blah punya perangai..haihhhh~



okehhh..dah selesai tag ini..dengan ini aku menggunakan segala kuasa veto yang ada pada aku untuk memaksa sesiapa sahaja yang terbaca entry aku yang bingung dan bengong ini untuk membuat tag ini..hahahaha..2o list ye kawan2 sekalian..jangan lupaaaaaaa~kalo dah agak2 takda idea cam aku aritu,korang cakap la korang nak tekencing ke,teberak ke..pastu buat la part by part..macam aku buat nih..ahaha..

Monday, July 20, 2009

kalah merebut perhatian~

Alkisahnya~

Gadis H telah kalah untuk menawan hati seorang lelaki ni..beliau kalah di tangan Gadis L..Gadis H ni cam sedih la kan..dulu Gadis H ni rapat la dengan jejaka ni..tapi tak tau la kenapa dua tiga menjak ni kan hubungan mereka dah tak serancak dulu..dah la Gadis H ni tak berapa nak ado kawan lelaki..selalunya rajin jugakla Gadis H ni bercontact2 dengan jejaka ni tapi sekarang dah kurang..tak tau la kat mana silapnya..mungkin jejaka ni dah bosan kot asyik nak kena layan Gadis H nih..so sekarang dia rapat plak dengan Gadis L..sebenarnya Gadis L ni dah lama kawan dengan jejaka ni..dan sebenarnya lagik,jejaka ni mengenali Gadis L dulu..maksudnya dorang ni rapat dulu la sebelum Gadis H ni rapat dengan jejaka nih..

Haa..tapikan padan muka Gadis H ni..dulu rapat dengan jejaka ni tak hengat punya..rapat sungguh..maybe macam ni lah Gadis L tu rasa dulu masa Gadis H rapat dengan jejaka ni kan..macam ada riak2 cemburu..hah,sekarang what goes around comes around la bebeh..rasakan~

Thursday, July 16, 2009

Ada apa dengan Nurul Fairuz Hidayah

yea..ari ni kita buat tag ye..yang aku cebok dari blog sapa pon aku dah tak ingat..hehe..

tag kali ni adalah pasal penceritaan kisah benar tentang siapa sebenarnya Nurul Fairuz Hidayah..nak crita tentang diri sendiri pasal isu apa pon boleh asalkan berkaitan diri anda..tabiat buruk ke,perangai ke,habit ke..apa2 je lah..dalam tag ni nak 20 benda..tapi aku rasa tak semua kot aku isi..hikhik..so, mari kita menjawab tag..weeeeeee~

1) aku ni sorang ja pompuan antara adik beradik aku ni..dah tau gitu harusla aku ni manja kan..tapi memang la, aku tak nafikan tu..tapi aku rasa manja aku ni takdala sampai nampak aku tergedik2 kan..manja suam2 kuku gitu..(aku rasa la..orang lain rasa aku tak tau..hehe)

2) aku ni memang sangat minat melancong..berjalan2 la..aku paling suka keja outstation..keja fieldwork time aku blaja degree dulu pon aku enjoy..best2.. =)

3) aku paling pantang kalo ternampak orang memandu kenderaan tak bagi signal dulu sebelum membelok..sangat pantang ok..kalo aku nampak kompem2 aku membebel..(macamla orang yang buat kesalahan tu dengar kan?)

4) aku paling tak suka kalau nampak orang meludah kat jalan tempat orang dok lalu lalang..agak2 la kalo nak meludah tu kan..carila port yang sepatutnya..kau kulum kejap dalam mulut kau tu,sampai kau jumpa longkang ke singki ke kau ludah la..geli tau bila nampak lendir putih berbuih2 atas jalan..loya tekak aku..uwwweeeekkkk~

5) aku memang menghargai seni..seni apa2 pon takpa..seni lukis, seni tari, seni puisi waima seni mempertahankan diri sekalipon aku minat..tapi apakan daya aku sendiri tak berseni pun..sebab tu kot aku sangat2 menguja bakat kesenian orang lain.

6) aku ni memang suka membebel..okeh,sifat ni kau akan dengar andai kata kau memang sangat amat rapat dengan aku..dan kalau orang yang tak rapat dengan aku pastu aku bagitau aku ni suka membebel,mati2 orang tu takkan percaya..dengan orang luar aku ni pendiam sikit..hehe

7) aku ni jenis yang cepat melenting sebenarnya..cuma tak ramai yang perasan kot..cepat melenting tu plak mengarah aku ke sikap defensive yang sangat tinggi..haa,perangai ni memang aku sangat la tak bekenan..degil tak bleh terima diri sendiri dah buat salah..tapi selalunya perangai ni lagi ketara kalau aku dengan mama,papa,abang ngan adik aku..menyampah ok perangai aku camni..huhu

8) aku paling tak suka kalau sidai baju tak terbalikkan dulu baju2 tu..aku buleh gatal mata tengok baju sendiri tak tebalik..maksud aku yang luar ke dalam,yang jahitan dalam ke luar..terbalik la tu kan..so untuk memastikannya time nak rendam baju tu aku alih baju siap2..

9) aku sangat suka bershopping kasut,handbag dan baju..ehhh,aku rasa suma pompuan macam tu kan?tapi yang pastinya perangai ni memang aku dapat dari mama la..mama memang ada sangat banyak koleksi kasut,handbag dan baju ok..

10) aku ni suka masak..tapi aku tak suka masak untuk orang lain..aku suka masak untuk santapan sendiri sahaja..then aku akan decorate masakan aku tu macam dekat hotel 5 bintang..kemudian memuji diri sendiri ada bakat memasak..tak bleh blah betul la..yelah,kan aku nih tak suka orang dok mengomen atau tegur aku..defensive lah katakan..haha~

11) aku suka beli pakaian dalam yang bermacam2 warna..nak2 warna terang..sedap ja aku tengok..okeh,jantan2 semua jangan dok berimagine dan berfantasi kat sini plak ye~

12) kalo korang nak tau..aku nih memang sangat suka berdialog dengan diri sendiri..kadang2 tu sampai nampak macam aku tengah bercakap dengan orang lain..memang habit ni dari kecik lagi..tekanan perasaan gamaknya aku nih..huhu..

13) sekarang ni aku tengah pakai braces..gatal nak pakai..tapi memang aku ada masalah gigi pon..cuma tak ketara ja..aku dulu suka isap ibu jari..konon macam anak mat saleh la kan..asik nyot2 ibu jari sampai la gigi depan aku tu jarang..pastu bila dah tua2 ni baru galak nak pakai braces..kat private orthodontic plak tu..tapi takpa,mama yang nak support duit kan..aku on ja~haha

hurmm..aku nih nak tekencing sbenarnya..dok tekepit2..aku publish yang ni dulu ye..lagi 7 benda tu aku sambung la lain kali di masa akan datang bila aku tringat ada apa dengan aku nih..

Wednesday, July 15, 2009

bengong~

Okeh..ready semua..aku nak mengamuk~

Ek eleyyy..kalo kau setakat nak SMS tanya aku “ada kat Sungai Petani ke tak”, then aku jawab “tak” dan kendian kau diam tak cakap apa2, baik kau tak yah SMS aku..

Haihh..bengong tul la~

Aku bukannya apa..cubalah bermanis sikit bila kau nak SMS aku tu..dah aku jawab “tak” tu kan, apa kata kau cerita la sikit sebab apa kau tanya aku macam tu..kau nak belanja aku makan ke kalau aku ada kat Sungai Petani..nak blikan aku kasut ke..nak blikan aku baju ke..ye lah,maksudnya bermanis2 sikit bila SMS aku,walaopon hakikatnya kau memang tak kan belanja aku satu hapa pon kan..beramah mesra la sikit..

Ehhh..hanginnnnya haku…

p/s : asal kau SMS aku ja mesti aku bengang..asal kau SMS aku ja mesti aku hangin..oleh itu, kau tak yah la SMS aku lagik okeh..

p/s 2 : terima kasih..aku dah selesai mengamuk..

p/s 3 : ehh..kawan2 yang tak berkaitan entry ni, jangan plak tak SMS aku dah..kang aku kesunyian..huwaaaa~

Monday, July 13, 2009

ganjaran hebat~

Kenapa ya..aku tak dapat nak berkomen di blog aku sendiri?

Tak best aa tak bleh balas balik komen mereka2 yang singgah kat blog aku nih..

Kenapa eh?

Ada ruang untuk post comment tapi aku tak bleh click kat situ..

Kenapa?Kenapa?Kenapa?

Mintak tulon sapa2 yang pandai dalam hal ni ajar aku apa yang patut di buat..

Nanti aku belanja COCOPIE yang sedap tu..

Betul nih..tak tipu~



p/s : corak layout blog aku ni memang sejibik sejiban cadar tilam aku..eh,tetiba rasa mengantuk plak..jom lena petang..haha~

Saturday, July 11, 2009

kesan di hati~

Kejadian semalam dan pagi ini agak terkesan di hati ku..
Apabila kejadian semalam berlaku, aku ok ja lagi.. buleh suruh hatiku bertenang.. siap cakap kuat2 kat diri sendiri lagi "fairuz,its ok..she doesnt mean it..maybe dia maksud benda lain,tapi aku yang paham lain..takdak apa2 la fairuz".. haa,sampai camtu lah aku motivate diri sendiri..then,aku ok jap siap main spider solitaire sampai 20 round (ece,tipu ja..10 round ja)..then,aku masuk tido atas tilam yang nampak ja empuk lagi enak berkrim di sukai ramai..aku tak tau la sebenarnya aku yang berat sangat ke atau tilam ni yang cabuk sebab time aku baring2 tu aku mesti dapat rasa spring bulat2 dok tertojoh badan aku..sakit weh..tapi..apakan daya itu ja tilam yang ada..tido ja lah..tu pun aku still buleh mimpi sterling knight yang hensem dan nyum nyum tu okeh..haha~
anyhow..bila aku terjaga ja pagi ni ada la plak benda tak best yang jadi..situasinya berbeza dari semalam,akan tetapi motifnya lebih kurang sama..buat aku terfikir2 dan akhirnya buat aku terasa hati..ceh,gila fragile hati aku nih..bukan apa,bila melibatkan orang lain dan orang itu memberi respon sebegitu dekat aku, aku rasa tak sedap hati la kan.buat aku terfikir "eh,teruk sangat ke prangai aku nih sampai buat orang tak selesa dengan aku?" dan at the end of the day memang aku akan tersaiko diri sendiri dengan berkata "aisey,aku ni memang terukla..patutla ramai orang tak suka aku..ha,tengok akak dok lepak tepi tasik tu tengok semacam ja..mesti dia tak suka aku kan?".. hah,sampai orang yang aku tak kenal lagi pon aku dah chop macam tu..then,kesannya buat aku tak suka nak berkawan dan berkenalan dengan orang lain atas alasan MEREKA TAK SUKA AKU..see,how shallow my thought is..
eiiiii..tak suka la feeling macam ni..honestly,aku tak salahkan langsung orang yang berkaitan..aku cuma salahkan diri aku sendiri ja..aku memang macam ni,telah diasuh dari kecil lagi supaya "salahkan diri sendiri kalau kemahuan diri tak tercapai..jangan nak salahkan orang lain..dan jangan nak cari alasan bodoh kalau benda yang tak diingini terjadi"..perghhh..hebat penangan mama ngan papa..tapi aku suka,sebab atas asuhan ni lah buat aku lebih mudah nak keraskan kembali emosi dan perasaanku yang berantakan..ece,ayat yang tak bleh blah..
tapikan kalau dengan orang yang tak berapa rapat ni aku tak da la terasa hati sangat tapi kalau kawan yang kita adore,yang kita anggap sahabat rapat kita, yang kita fikirkan sentiasa rupa2nya dari pihak kita ja..dari pihak dia tak anggap kita macam tu pon..kalo korang la yang dok tempat aku,agak2 korang terasa hati tak?rasa cam kecewa ja kan..rasa macam kena dumped dengan kekasih ja..tak pon rasa macam "kau minat sangat sorang lelaki tu,kau layan dia sangat baik dan sangat ikhlas, aleh2 kau dapat tau lelaki tu takda feeling langsung dengan kau"..ha,cam tu kan perasaannya..sakit wo..lagi sakit dari kena tojoh ngan spring bulat tilam aku nih..
anyhow..life must go on..takpa lah..maybe ada la yang tak kena dengan aku tu..takpa..aku cuba lah ubah apa yang tak sepatutnya tu..tapi whatever pon aku tetap sayang mereka yang terlibat dalam cerita aku kali ni..kecuali akak tepi tasik tu, nnt kita dah kawan sy sayang la kat akak okeh..huahua~

Friday, July 10, 2009

masalah problem~


Sedang aku godek2 album dalam laptop kesayangan aku ni kan, aku terpandang la gambar ni.. cam best ja kan, dok lompat2 depan Queensbay nih..hehe..muka happy ja, macam tak da masalah..huishh, bestnya hidup macam ni..tapi tu lah, mana ada hidup tanpa masalah kan? semua orang menghadapi masalah dalam hidup ni..menyelesaikan masalah tu lah yang membuat kita menghadam proses tumbesaran minda..yang buat kita lebih berpengalaman dalam menyelesaikan kesukaran dalam hidup..yang buat kita lihat diri kita pada kemudian hari dan bertepuk pada bahu sendiri dan berkata "ya, kau mampu lepasinya..apa yang kau perlu buat hanyalah lakukan yang terbaik untuk melepasinya"..salah satu prinsip kehidupan yang buat aku percaya dan yakin untuk menghadapi sebarang kesulitan dengan tabahnya ialah "Tuhan Yang Esa itu tidak akan menurunkan beban yang takkan tertanggung oleh hambaNya"...



p/s : masa aku syok dok lompat2 tu kan aku buleh tak terperasan ada satu family dok tengok gelagat aku yang terover energetic tengah hari buta tu..aleh2,kawan mak aku..owhhh..malu dan gabainya daku ketika itu..huhu..

Wednesday, July 8, 2009

addicted~

I am currently addicted to COCOPIE..

seriously..this chocolate pie is very droolingly delicious..

COCOPIE, CHOCOLATE PIE WITH MARSHMALLOW...

i am so addicted~

sisa~

Aku suka lagu ini..

Bait2 katanya agak twisting..

Pencipta liriknya memang bijak bermain dengan kata2..

Susunan ayat cantik..ayat yang berterus terang dan laid back tapi masih mempunyai sentimen yang tersembunyi..

Pendek kata..aku suka~

apa makna rasa itu padamu
apa maksudmu
segalanya ada pada diriku
apa cerita
aku antara satu kau teramat perlu
apa yang kau lihat itu seadanya aku

benar satu itu ada padanya
benarkah kau terfikir itu tiada padaku
benarkan aku
buktikannya itu pada dirimu
benarkan dirimu fikir kemungkinan itu

mungkin kau kan terseksa jika bersamaku
mungkin jua kau kan sesalinya seumur hidupmu
mungkin jua suratannya begitu
mungkin aku bukan yang kau kenali dulu

benar segalanya ada padaku
benarkah kau terfikir itu tiada padamu
benarkan aku
buktikannya itu pada dirimu
benarkan dirimu fikir kemungkinan itu

mungkin ku kan terseksa jika bersamamu
mungkin jua ku kan sesalinya seumur hidupku
mungkin jua suratannya begitu
mungkin kamu bukan yang kukenali dulu
SISA by NITRUS

Wednesday, July 1, 2009

hipokrit~

akulah manusia paling hipokrit di muka bumi ini..

buleh plak la aku bersms bergelak ketawa dengan bekas kekasih aku seperti tiada apa2 yang berlaku pada suatu malam itu..

padahal dalam hati macam tak mau layan dah..

tapi..aku gagahkan jugak membalas mesej..

konon2 mempersembahkan kemachoan dan kerileksan aku..

tapi..memang aku rilek ja pon..

lama2 pikir buat aku teringat apa dia buat kat aku dulu..

sakit hati oo..

patutnya aku tak layan la mesej dia malam tu..

haih~

kan dah jadi insan hipokrit...



p/s : tak sukanya~

Wednesday, June 24, 2009

rasa~

Salam sejahtera semua~

penah rasa tak satu perasaan di mana kau tengok satu benda dan kau teringin sangat2 memiliki benda tu dan kau tetapkan azam dalam hati kau akan berusaha bersungguh2 untuk dapat kan benda tu dan alih2 kau tengok benda tu dah jadi kepunyaan orang lain dan orang lain tu bukan orang lain sangat tapi di kalangan orang yang rapat dengan kau jugak..nak2 orang tu tak berusaha sesusah mana pun nak dapatkan benda tu..apa perasaan kau?

cemburu kan?

hah..itula apa yang aku rasa sekarang!

huh~




p/s : dan ditambah sikit la rasa sakit hati..ala,jangan tipu la kalo kau tak rasa sakit hati..kan?

Tuesday, June 16, 2009

malas!

Malasnya nak memulakan kehidupan di Serdang kembali....

Arghhhhhhhhhhh.....

Aku telah terbiasa memanjakan diri di syurgaku ini.....

Aku malas keluar dari syurga terhebat di dunia ini....

Aku malas nak memerah dan mencairkan otak untuk meneruskan kehidupanku di sana...

owhhhhhh....

MALASNYAAAAAAAAA~

Monday, June 15, 2009

kerana diriku begitu berharga~

salam sejahtera semua~



tadi sewaktu dinner kfc bersama-sama mama n papa kat umah, mama baru teringat nak bercerita ada seorang lelaki Indonesia bertanyakan khabar aku?hah?!!lelaki Indonesia?



actually,mama baru balik dari Bandung a couple weeks ago with papa..dorang pegi honeymoon tak ajak aku..chait~



tapi sebenarnya aku dah sampai Bandung beberapa bulan lepas dengan mama..so,aku tak berpeluang la nak join mama n papa on that trip..



alkisahnya,masa aku ke sana dulu aku dinner kat satu kedai seafood ni..apa ntah nama kedainya..aku pun tak ingat..kat dalam tu waiter2 yang ada punyalah kacak..seperti lelaki2 putih gebu kulitnya yang selalu berlakon dalam sinetron2 Indonesia tu la..owhhh..kacaknya..*drool*



owhh..ruginya tak berkenalan dengan mereka..haih~



by the way,bila mama n papa ke Bandung on the next trip,mama pon bawak la papa makan kat situ lagi..dan masa nak bayar tu adala orang yang bertanyakan aku..bertanya kenapa aku tak ikut sekali dan juga bertanya aku sihat ke tak..



wah..wah..lepas aku dengar cerita mama tu aku terkejut la jugak..sebab aku makan kat kedai tu dulu tak sampai 2 jam pon..dan hakikatnya banyak lagi pelanggan kedai tu datang 2-3 bulan lepas aku pegi sana dulu..dan ada jugak orang ingat aku..tak sangka sungguh~



sebenarnya aku selalu anggap dari dulu sampai la sekarang,kalau aku bertemu dengan individu baru dan setakat tengok muka dan senyum2,aku yakin sekali dia tak akan ingat aku dah lepas tu..tapi lepas apa mama cerita tu aku rasa happy..sebab ada orang ingat kat aku walaupun jumpa kejap ja..dan benda2 kecik macam ni memang berupaya untuk menambahkan keyakinan diri aku untuk lebih menghargai diri sendiri..



kita kena ingat,tak semua orang punya keyakinan diri yang tinggi..aku ni dalam kategori insan yang sangat tipis keyakinan dirinya..walaupun umur nak menginjak 23 tahun,my self esteem sangat rapuh..aku suka tengok orang yang tinggi keyakinannya..yang boleh speak out apa yang termaktub dalam minda,melemparkan idea dan berhujah dengan yakin tanpa perlu menyakitkan hati sesiapa..aku nak sangat jadi macam tu..



tak mengapa..aku akan berusaha mengikis segala kemalu-maluan aku tu(ehh,kenapa lain macam ja bunyi ayat terakhir tu..)dan tingkatkan keyakinan diri..oh,yeah..aku akan cuba~





p/s : terasa nak ke Phuket, tetapi H1N1 menghalang..apakan daya~

Sunday, June 14, 2009

ole-ole~

salam sejahtera semua..







lama sungguh tak masukkan blog baru..well,sebabnya aku tak tau nak cerita tentang apa..nothing much happened while i'm not blogging..so nothing interested things to be posted to this blog..







but..wait a minute..







so,why are u making this entry Nurul Fairuz Hidayah?







well..just want to share what i've done a couple weeks ago..







TADAAAA.....




yupp..cupcakes..ni pon sebab ada insan yang tempah..300 biji untuk birthday party..it was my first time make dis cake..n sambutannya sungguh hangat~


the next weeknya ,aku dapat tempahan untuk gift for kenduri kawen 1000 biji, minus the icing on top and downsize it a bit..lagi senang keja aku..


well..yang tu pun aku dah laksanakan..dan aku rasa sebab tu aku tak selalu update blog..BUSY..


hahahahaha..BUSY la sangat~






p/s : so..ada sesiapa nak tempah cupcakes?dialu-alukan,leave ur message in the comment box ya..hehe(ada ke?)

Sunday, June 7, 2009

bencinta~

i HATE you..

i need to HATE you..

i have to make myself HATE you..

BUT..

i could not do it..

i failed to do so..

LOVE is stil there..

i HATE that i still have 'this' feeling towards you...

argghhhhhhhhhh!!!!




p/s : kau terlalu tegar untuk lupus dari ingatanku..

Thursday, June 4, 2009

tersedar~

hari ini aku tersedar bahawasanya aku akan menjadi terlebih berani andai aku berada dalam perasaan bengang dan marah~

owhhh..jangan bertindak bodoh, nurul fairuz hidayah~

sangat bahaya ya kawan2, untuk menjadi terlebih berani terutama sekali ketika di atas jalan raya..

kawal perasaan anda, terutama sekali ketika sedang memandu..

pandu dengan cermat..ingat orang yang tersayang~




p/s : ohh ya..satu misteri telah melanda..aku check akaun bank aku sebentar tadi, ada orang telah bank-in kan sekian amaun ke dalam akaun aku..sangat pelik dan sangat musykil..hurmmmmm~

Monday, June 1, 2009

manja?

semalam aku ke Queensbay, Penang..

motifnya haruslah bershopping kan..

pergi ke sana bersama abang aku aman dan adik aku wafi..

sungguh2 aku mengepau abang aman semalam..

terasa seperti bershopping bersama sugar daddy pula, semua yang di minta semua dapat..

tak pernah dimanjai sebegini rupa..

eh, bukan..

selalu sangat dimanjai oleh abang aman sebegitu rupa..

aku sebenarnya tak suka dengan perasaan bersalah mengepau abang aman..

terasa seperti tidak berdikari..

aku sepatutnya dapat memenuhi semua kehendak aku dengan kudrat sendiri sekiranya bekerjaya..

malangnya aku tidak bekerjaya lagi..

abang aman sungguh2 berusaha memenuhi kehendak aku..

jarang sekali dia berkata TIDAK atau TAK BOLEH..

aku tau dia sayang adik2 dia ni..

sebab tu dia selalu manjakan kami..

terima kasih abang aman.. =)

akan ku balas segala jasa baik abang aman andai aku kaya seperti abang aman nanti..

waktu itu harus akan tiba..

secepat mungkin..




p/s : Amiiiiinnnnnnn.......

p/s : aku tau abang aku baca blog nih..as a silent reader..kan abam kan?..hehe..

Friday, May 29, 2009

perkara itu~

aku terlalu suka dengan sesuatu perkara sehingga aku rasa terlalu obses dengan perkara itu...

hanya selama beberapa hari atau minggu....

kemudian aku akan mula terasa tawar hati...

seterusnya aku akan berhenti menyukai melayan perasaan menyukai perkara itu...

aku tak mencuba untuk mendapatkan perkara yang aku suka itu...

adakah aku normal sebenarnya?

adakah semua orang pun sebegitu?

adakah aku seorang yang tidak setia?

adakah aku cepat terasa bosan?

adakah aku terlalu cepat mengalah?

adakah aku terlalu takut untuk berani mengambil risiko mendapatkan apa yang aku suka itu?









p/s : ya, aku rasa aku seorang yang penakut...takut untuk yakinkan diri bahawa aku mampu untuk memiliki perkara yang aku suka itu...tapi dalam masa yang sama aku takut untuk menerima hakikat aku berkemungkinan tak akan dapat perkara yang aku suka itu...lantasnya, aku biarkan perkara yang aku suka itu berlalu begitu sahaja~


~betapa pasifnya aku nih~

masih ada~

ELLO - MASIH ADA

Hari-hari ku lewati
hanya sendiri
tanpa kekasih
Tapi tetap ku nikmati indahnya hari tanpa tambatan hati

Aku ingin menjadi
setitik awan kecil di langit
Bersama mentari
Walaupun ku sendiri tapi aku masih ada
Masih ada cinta di hati

Kadang aku merindukan
Merindukan sentuhan
Sentuhan wanita

Ingin ku curahkan semua
Semua hasrat di jiwa
Yang telah lama ku pendam

Hari-hariku lewati hanya sendiri tanpa kekasih
Walaupun kusendiri
tapi ku masih bisa bahagia






p.s : wahhhh.....seriously aku suka lagu ini..
setiap bait liriknya melambangkan keadaan jiwa aku ketika ini..
every single words.. except that you should change the "wanita" word to "lelaki".. i'm a straight woman ok~

Wednesday, May 27, 2009

memori itu~

aku baru pulang dari oldtown kopitiam..lepak dengan my best soulmate, fairuzara..

we were talking..babbling..yapping..laughing..smiling..flirting (with guys around us ok not with each other)..giggling..laughing..laughing..laughing..lively amusing...

well..it was a damn good moment..

make me think of our friendship which has been exceed more than a decade..

the memoirs~

owhh..

we are a good pair of item and we fill each other..

i'm so glad we found each other 11 years ago~





p/s : fairuz baik dan fairuz jahat.. =))

Tuesday, May 26, 2009

1 lagi persoalan terjawab~

hahahahahahahahaha~

at this phase of time i am feel tremendously need and want to laugh out loud...

hahahahahahahahaha~

opp...oppp...okeh sudah2 gelak tu...

trrrrr...haa haa haa haa~

tak buleh tahan la..

hahahahahahahaha~

ehh..ok2.. i'll stop..

after about 3 days being 'tak tentu arah' and being a super dufous goofey human being in this whole wide world by stalking this superbly gorgeous handsome man, i just secondly found out that he is HAPPILY ENGAGED WITH THIS TOTALLY AWESOME AND BEAUTIFUL DEARLY GIRL~

hahahahahahaha~

NURUL FAIRUZ HIDAYAH...SERVE YOUR RIGHT LA BABE sebab tak pernah sedar diri..







p/s : akhirnya NURUL FAIRUZ HIDAYAH dah jumpa jalan pulang..dan dia sememangnya telah mendapat satu pengajaran yang amat berguna untuk dirinya iaitu..JANGAN BERANGANLA NURUL FAIRUZ HIDAYAH WEH..

hahahahahahahaha~

Monday, May 25, 2009

1 persoalan telah terjawab~

yesss..finally,i know his name and have his PICTURE~

oh my gosh~

mode : excited!!






p/s 1 : he has a very unique name..not even like malays or even malaysian..hurmmmm....

p/s 2 : my oh my, why do i sound and act like a stalker..oh mannn..i have to stop all this nonsense behaviour..

MAYDAY..MAYDAY..NURUL FAIRUZ HIDAYAH..SILA PULANG KE PANGKAL JALAN~

malam semalam~

malam semalam aku bermimpi























mimpi yang sangat indah...
owhhhhhhh....sungguh indah andai ia menjadi kenyataan~










p/s : bukan sesekali mimpi basah ya~

Saturday, May 23, 2009

sebentar tadi~

owhhhh my...

baru sebentar tadi lelaki yang aku pernah ceritakan pada entry lepas (kalo korang ingat lagi la..) datang ke kilang..eh,bukan pelakon tu..alaa..that guy yang aku kata sangat charming datang ke kilang aku dulu tu..haa,that guy la..

by the way, he's here with his uncle..today he looked so leisure..wearing jeans and long sleeves green t-shirt..i was so 'tak tentu arah' on the spot when i saw him, at the gate..my heart beat so fast..terkejut kot, sebab tak sangka dia datang lagi..haha~what a nuisance feeling..

well.. Nurul Fairuz Hidayah are going to go crazy on this whole day (weeks maybe..)~

gila melayan perasaan jiwa yang perasan..haha~







p/s : layan ja la weh~

Wednesday, May 20, 2009

Ciri2 lelaki yang menarik di mata Nurul Fairuz Hidayah

Salam sejahtera semua..

Well..hot topic today..haha..

Ciri2 lelaki yang menarik di mata Nurul Fairuz Hidayah merangkumi 3 perkara:

1)Cara pemakaiannya
Nurul Fairuz Hidayah berpendapat seorang lelaki yang menjaga pemakaiannya adalah seorang yang yakin dan sayang pada diri sendiri. Lelaki yang sayang dirinya terlebih dahulu berhak menyayangi insan lain, seperti dia sayang pada dirinya. Nurul Fairuz Hidayah suka seorang lelaki yang yakin pada diri sendiri supaya dia turut sama membantu memberi tiupan semangat keyakinan pada diri Nurul Fairuz Hidayah. Seperti yang di lakukan oleh lelaki ini :



2)Senyumannya
Nurul Fairuz Hidayah sangat teruja bila tertatap seorang lelaki yang tersenyum. Lebih2 lagi sekiranya lelaki itu memiliki raut muka yang garang dan jarang tersenyum. Bagi Nurul Fairuz Hidayah, senyuman merupakan satu senjata yang amat mustajab untuk melembutkan dan mencairkan hati seseorang terutamanya hati Nurul Fairuz Hidayah. Ditambah pula sekiranya lelaki itu memiliki kecacatan yang cantik pada wajahnya iaitu lesung pipit. Susunan gigi yang putih teratur juga merupakan satu bonus kepada ciri2 lelaki yang menarik di mata Nurul Fairuz Hidayah. Seperti lelaki ini :



3)Kekidalannya
Ya. Nurul Fairuz Hidayah suka dengan lelaki yang kidal. Mata Nurul Fairuz Hidayah gemar melihat lelaki yang cekap menggunakan tangan kirinya. Sampai sekarang Nurul Fairuz Hidayah masih percaya bahawa individu yang kidal merupakan individu yang kreatif. Disebabkan Nurul Fairuz Hidayah seorang yang menghargai seni, tidak kiralah dari segi atau cabang mana sekalipun aliran seni tersebut, maka Nurul Fairuz Hidayah merasakan kekreatifan itu penting untuk menjadi objek dan subjek menarik di mata Nurul Fairuz Hidayah. Ya, kidal itu menawan.

p/s : Nurul Fairuz Hidayah memang meminati lakonan mantap yang ditonjolkan oleh pelakon ini. Dan ciri2 yang ada pada beliau adalah kebetulan sama dengan ciri2 lelaki yang menarik di mata Nurul Fairuz Hidayah. Harap Maklum. Gambar2 di ambil dari facebook beliau. Terima kasih. =))

Monday, May 18, 2009

jari kaki~

salam sejahtera semua..

aku baru balik dari kampung semalam.kampung aku di kangar,perlis.perjalanan mengambil masa hanya 1 jam 30 minit.aku rasa kalau naik kenderaan biasa ianya mengambil masa 2 jam 15 minit,tetapi oleh kerana aku menaiki kenari yang dipandu bapaku,aku terasa seperti naik jet saja.(macamla aku penah naik jet sebelum ini..)

hurm..sesampai sahaja di pekan kangar kami ke rumah Tok Miah dulu.Tok Miah ialah ibu kepada bapaku.Setelah meluangkan masa selama beberapa jam, selain menjamu selera nasik lemak yang enak lagi lazat dimasak oleh Tok Miah kami mengundurkan diri untuk ke rumah Tok Embun.Tok Embun pula ialah ibu kepada ibuku.

Setelah kami selesai makan malam yang semangnya dan pasti lazat lagi enak,aku,Tok Embun dan Kak Long(sepupuku) baring dan bersantai di depan tv.(macam mana la tak tembun,lepas makan terus baring..haih).sedang aku leka menonton tv cerita Ghost season 2, tok bersuara..

"jari kaki kak ngah (akula tu) sama ja no"

aku dengan tak semena2 terus melihat jari-jemari kaki ku.apa maksud tok jari kaki yang sama?kemudian aku membuat perbandingan dengan jari kaki kak long dan tok dengan jari kaki aku.

"ha'ah la..beza sungguh dengan jari kaki tok ngan kaklong..jari yang tu (seblah ibu jari kaki) lagi panjang dari ibu jari kaki..awat tok?ada maksud apa2 ka?" aku bertanya.

"orang tua2 kata kalau jari tu panjang dari ibu jari kaki,bapak mati dulu..(sungguh kasar bunyinya ya)..cuba tengok tok dengan kak long,kami dua2 bapak mati dulu.."

aku tunduk terfikir.dalam hati terdetik.ha'ah la.memang Nyang Lah(bapa Tok Embun) ngan Angah(bapa Kak Long) lebih dulu menemui ajal berbanding isteri masing2.sebelum ni pun aku ada gak terdengar mitos ni.cumanya aku buat2 tak dengar.tapi tak tau la kenapa,malam tu apa yang tok cakap terus terngiang2 dalam kepala aku.

aku mula duduk tak senang.korang penah rasa tak.bila korang rasa korang macam tau apa akan jadi pada masa hadapan bila tengok petanda2 macam ni.nak2 pasal kematian nih.buat aku rasa resah semacam.aku mula rasa tak tenang.

tiba2 aku terfikir.papa pun kehilangan Wan Zain (bapanya).lantas aku bangun dengan cepatnya meluru ke arah papa dan tanpa waswas terus selak sikit kain pelikat papa yang tengah kusyuk duduk bersilang kaki sambil membaca surat khabar dan melihat terus jari kaki papa tanpa mengelip mata.

hurmmmmm..jari kaki papa pun teratur ja..tak panjang dari ibu jari kaki pun..hati ku lantas kembali riang dan tenang..senyuman terukir kembali di wajahku..





p/s 1 : manusia tidak akan tahu dan tidak dapat meramal masa hadapan.hanya Allah SWT yang Maha Berkuasa..

p/s 2 : ada satu lagi mitos yang aku dengar tentang tahi lalat di bahu..iskk..sungguh gerun pabila memikirkannya since aku pun ada tahi lalat di bahu..huhu..

tag klakar gelak golek2~

YOUR REAL NAME?
NURUL FAIRUZ HIDAYAH

STAR WARS NAME?
(the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first name)
HIDNU => isk,kalo ubah sikit kedudukan perkataan ni buleh menimbulkan isu keagamaan nih..haha

DETECTIVE NAME?
(favorite color, favorite animal)
TURQUOISE KOALA => ye,sebut dengan sebutan qalqalah ye..hehe

SOAP OPERA NAME?
middle name, town where you were born)
FAIRUZ KANGAR => macam nama kedai makan ja aku rasa

SUPERHERO NAME?
(2nd fav color, fav drink, add "THE" to the beginning)
THE PINK TEH AIS => superhero pakabenda nama camnih..tak mencabar langsong..haih~

FLY NAME?
(first 2 letters of 1st name, last 2 letters of your last name)
NUAH => fly name tu apa ya?nama terbang kah?

ROCK STAR NAME?
(pets name, current street name)
CINTA BLOK P7 => rock la sangat,macam lagu cinta zaman2 90an pulak..hehe

PORN NAME
(1st pet, street you grew up on)
KITTY BEHOR => hahahahahah..porny habesss~

YOUR GANGSTA NAME?
(first 3 letters of real name plus "izzle")
NURIZZLE => macam nama masakan mee sizzling aa..haha

YOUR GOTH NAME?
(black, and the name of one of your pets)
BLACK LAILA => haaa,yang ni sungguh menjadi~

STRIPPER NAME?
(name of your fav perfume, fav choc)
EUPHORIA LUSTRE BOUNTY

WIZARD'S NAME?
(last 3 letters of mother's name, first 3 letters of current job, first 3 letters of your zodiac sign and last 3 letters of home street's name)
IDASTUSCOPAS => memang macam nama wizard ah..

PIRATE'S NAME?
(fav actor last name, your 'pet' name, fav actress last name, add "Captain" at the beginning)
CAPTAIN ADZIM DIEGO SURIHANI => seperti pernah ku lihat nama captain adzim nih..tapi d blog mana ya?haha~







p/s : i LIKE my stripper name...hahahaha~

Sunday, May 17, 2009

Lost..again~

Life is funny, isn't it?Just when u think u've got it all figured out,just when u finally begin to plan something,get excited about it and feel like u know what direction u're heading in,the paths change,the signs change,the wind blows the other way,north is suddenly south and east is west and u're LOST.It is easy to lose ur way,to lose direction.Once again,i'm LOST...

Thursday, May 14, 2009

ha'ah kan~

salam sejahtera semua..

setelah aku membelek belek entry posts yang aku penah buat dalam blog ini kan, aku baru terperasan yang aku banyak buat entry tergantung kan?sebagai contoh cerita aku pergi jumpa client nak mengajar bahasa melayu kat rumah dia tu.aku tak update pun kesinambungan ceritanya.lagi satu kisah aku mencanang dengan rianya nak balik ke kampung halaman.itu pun aku tak ceritakan kan?gila pemalas aku nih.hehe.

aku bukannya apa.kalau menulis tanpa ada idea memang sangat membosankan la entry blog aku nanti (macamla sebelum ni tak membosan kan?).sebenarnya aku ada idea untuk menaip,tapi kadang2 tu masa tak mengizinkan.maklumlah aku ni cukup susah dan tak tertib dalam menyusun masa aku.macam mana la aku nak mula mengatur masa aku dengan setertib yang mungkin pun aku tak tau.kadang2 bila kita dah terbiasa dengan sesuatu habit/tabiat(pilih yang mana senang sebut) tu kan,memang sangat payah untuk kita mengubahnya.aku pernah terdengar dan terbaca satu artikel yang mengatakan seseorang itu hanya dapat membina satu habit/tabiat yang baru sekiranya individu tersebut membiasakan diri dengan habit/tabiat yang baru itu selama 2-3 minggu tanpa ada lompatan (skip la maksudku).

haa..setengah bulan kita nak biasakan diri dengan benda2 baru.ingat senang ka nak capai.sebab tu la kita selalu dengar penagih dadah susah nak buang habit/tabiat mereka tu.kalau tak kuat iman memang kembali semula la ke pangkuan dadah durjana tu.jadi,sebagai langkah paling baik,jangan sesekali mendekatkan diri dengan penyalahgunaan dadah.(aisey..macam iklan kat radio plak)

anyway..aku selalu jugakla ingatkan diri aku..supaya mengubah habit/tabiat yang tak sepatutnya diamalkan.tapi,tu la.senang untuk bercakap dari melaksanakan.aku kena selalu, selalu dan selalu mengingatkan diri.iman aku tak seteguh mana.harapan aku menggunung untuk membuat yang terbaik dalam mencapai kebahagiaan aku sendiri.




p/s : entry kali ini agak skema pulak aku rasa..

Monday, May 11, 2009

aku yang terharu~

salam sejahtera semua~

mintak maaf kerna sudah lama tidak mengupdate blog ku ini..aku sungguh2 sibuk..(sibuk sangat ler tu..)

anyway..aku rasa sangat2 terharu pada masa ini..aku baru je lepas melawati blog kawan baik aku ni..namanya alwani amalini mustapha..aku panggil dia laling..dan dia panggil aku cayam..haa,agak scandalous kan bunyinya?

aku terharu sebab entry beliau bercerita pasal aku..aku rasa di hargai tau bila ada orang sanggup buat entry blog pasal aku..panjang lebar plak tu..nak nanges je bila baca entry tu..terharu seyh..ok,aku promote kat korang blog beliau ye..sila la ke www.amalini.blogspot.com. korang mesti suke lah bila singgah kt blog dia nih..pembacaan yang santai dan sangat menarik..sila2..(laling..sila belanja cayam set quarter part of chicken Kenny Rogers ya atas promosi ini..haha)

okay..aku ingin buat satu dedikasi terima kasih untuk my sahabat sejati ku ini..

laling...terima kasih untuk segala2nya..banyak benda kita penah lalui bersama..pahit,getir,duka dan lara kat Kolej Tun Dr Ismail dulu kita berjaya menghadapinya dengan jaya..suka,riang,ria dan ceria toksah cakapla..sangat amat banyak okey..hehe..semua tu takkan cayam lupa..dan cayam jugak mau mintak ampun dan maaf dari hujung rambut sampai ujung kaki untuk setiap kata dan setiap perbuatan cayam yang bisa buat laling terasa hati..sesungguhnya cayam tak sengaja..sobsob..

akhir kata..

CAYAM SUNGGUH2 SAYANG LALING..SELAMANYA.. =)






p/s : Quarter part of Ayam Kenny Rogers ngan segelas coke ya,nanti takut mengkelan..hehe..

Wednesday, April 29, 2009

senyum Fairuz~

Okay.. lets just have a little bit fun ok..

This week my world was SO DAMN DOOM..

Actually until this second, but just get loose for a while ok..

Hurm.. semalam kat kilang ada sorang mamat ni datang kilang..mak aih,hensemnya..he’s wearing kemeja bercorak berlengan pendek, the corak blue in colour, n ada jalur..seluar khakis..kasut leather hitam..and his wearing this I-can’t-stop-to-stare-blue watch..goshhh..he is so handsome..yeah, I know..handsome is very subjective..but my eyes say he is handsome..without any hesitation!!

Well, mamat ni dari kedai buat packaging and sticker.my mum dah nk buat sticker for keluaran our kilang.ok la tu kan.one step at a time.tak sangka dah sampai tahap ni.bangganya aku.walopon sekadar membantu bila perlu ja kt kilang tu.hihi.

Ok,back to that guy..owhh..he’s so attractive.gayanya pun buleh tahan.he has very sweet smile.mataku hanya terpandang padanya sepanjang petang tu.and I guess dia prasan kot aku dok tgk2 dia.but,when he look at me aku cepat2 tengok tempat lain.haha~kalo ikutkan hati mau ja aku flirting kat situ,tapi apakan daya..aku sedar siapa diriku..sudahlah gemuk, mendung plak tu,di tambah pulak gigi besi, and my face on that time was so slimy dgn minyak2 dan sebum sebab tengah buat keja kan..aku yakin dan pasti dia pun tak lalu nak tengok…hurmmm…second thought,sekian terima kasih je lah~

Kelakarla situasi ni..eiiii,miang kan aku nih.aku tak penah buat perangai macam ni tau.dok usha2 lelaki..isk3,buruk sungguh perangaiku..tapi tu la,its just make me feel good..haha~



p/s : moral of the story? SUNGGUH INDAH CIPTAAN TUHAN…. =))

owhhh~

Meski hati tak rela
Dengan dunia tak lagi untukku
Sampai waktunya aku sendiri
Hidup yang ku tak pasti
Langkahku terhenti
Tak mampu berlari
Aku bernafas tanpa udara
Tangis ku tiada air mata
Owwh kerana semuanya berlalu menghilang
Dan tak akan kembali
Ku cuba menutup mataku
Bilaku lelah untuk tidur


p/s : yeah..yeah..aku cilok ja kata2 kat atas ni dari sebuah lagu..kata2nya memang mencengkam qalbuku..kalo korang pandai lagi bijaksana..lagu apakah ini dan siapakah yang nyanyikannya?btw,aku hanya ambil 40% dari lagu asal..sebab yang bakinya tiada kena mengena dengan emosi aku terkini..haha~

Tuesday, April 28, 2009

huhhhhhh~

huhhhhhh~ *mengeluh*

aku tak tau la kenapa aku slalu sgt mengeluh 3-4 ari ni..

mengeluh ja memanjang..

padahal dah mmg tau tak baik asyik mengeluh..

mcm org tak tau bersyukur..

tp tak nak jugak berubah..

apa la nk jadi ngan aku nih?

haihhhh~ *mengeluh lagi*

Monday, April 27, 2009

salam sejahtera~

Salam sejahtera semua..

Duduknya aku di depan komputer riba kesayangan aku ni adalah untuk meluahkan apa yg bermain di dalam minda ku saban minggu ini..(saban bulan aku rasa..)

Tema yg aku nk tekankan hari ni ialah APA YANG AKU NAK SEBENARNYA??

Agak subjektif tema aku..tapi aku nak fokuskan pada cabang hidupku..apa yang aku nak sebenarnya dalam hidup aku ni..rasa macam senang ja nk jawab..tp bila dibelek2 balik soklan ni aku jd terkesima..baring d katil memandang kipas berpusing..tak memberi ilham langsung padaku..tak brapa best aku pandang plak cicak d siling..seolah2 mengharap dia dapat beri jawapan yang tepat kepadaku..dan terang terangan dia tak berjaya..tak berapa syahdu aku lihat plak penimbang berat badan di seblah sana..aku rasa itu juga bukan jawapannya..aku pejam mata rapat2,fikir…berfikir…terfikir..memikir..dalam dan jauh ke dalam dan terselam..NAMUN aku tak juga ketemu apa jawapan yang tepat utk soklan yang aku cipta tu..

Dah sgt lama aku pendam dlm hati,jiwa mahupun minda dari menjawab soklan ni..bila saja nk tersembul keluar soklan ni,aku pasti mencari alasan utk tidak menjawabnya..tapi hari ni,(malam sebenarnya..)aku memberanikan diri berdepan utk menjawab soklan ni..sudah bersedia dan teruja untuk mencari dan menyenaraikan apa yang terbaik untuk menjawab soklan ni..sungguh2 bersedia..dengan senyuman pabila terlihat mentol tiba2 menyala di atas kepala………..bersedia menaipnya…………………..aku inginkan…………………………..
ARGGGGHHHHHHHHHH……………aku tak tahu!!!!

Hakikatnya aku tak ketemu lg jawapan yg tepat lagi jitu APA YANG AKU NAK SEBENARNYA..***mengeluh***

Monday, April 20, 2009

blink..blink..

blink...blink...

bosan aaa...

aku tak sabar2 nak balik esok..tp dlm masa yg sama aku nervous gak sbenarnya..u know y?sbb aku nk kena drive sorang2 balik sp..hurmm..i think i'll manage to do that..but since it is my 1st time driving all alone to kedah..hurmm..nervous babe..but,no pain no gain kan..nak balik punya pasal..sanggup memberanikan diri balik sendiri..GO GO FAIRUZ!!u can do it..just one thing that i'm not looking forward for tomorrow is PLEASE DON'T BE RAIN TOMORROW..one thing yang bt aku sgt takut utk memandu ialah d kala hujan..tak kira la hujan tahap macam mana sekalipon..u know y?sbb aku penah terbabit dlm kemalangan, and that time was quite heavily rain..tp that accident wasn't caused by me..mamat botak yg drive blakang aku tu yg tak sabar2 nk jln..keta depan aku tu nk belok ke kiri,aku nk go straight je..buleh plak mamat botak keta blakang yang tak sabar2 tu nk potong aku,and kesudahannya d sebabkan hujan dan jalan licin,mamat botak yang tak sabar2 tu tak dapat nk elak kereta aku and.......DUUUMMMMMM.....bercium mulutla keta mamat botak yang tak sabar tu dgn bontot keta aku..haaa,tu la padahnya..tak sabar lg..padan muka mamat botak tak sabar tu sbb dia yang langgar aku,so he need to pay all the fix stuff..nasib baikla aku naik keta kenari mak aku,kalo keta sendiri walopon hanya wolkswagon baru tu (berangan..) atau mini cooper (berangan lagi..) nak kena maki berbakul2 dengan aku..haa,jangan cari pasal..

by the way..still nervous..huhu..hope its going to be ok tomorrow..doakan keselamatan dan kesejahteraan aku untuk selamat sampai ke kampung halaman.. =)

p/s : aku rasa macam nak singgah umah abg aku dulu la kt kuala kangsar..nak pau dia utk memperuntukkan beberapa puluh ringgit untuk aku isi minyak dan bayar tol..haha..tak salahkan..untuk adik perempuan yang sorang ni dia ada jugak kannn~hikhik...

Saturday, April 18, 2009

ketidakwarasan~

ya..
aku dlm keadaan ketidakwarasan..
tak pasti sama ada disebabkan tak dpt jwb exam dgn cemerlang pg td..
atau nk kena jwb exam dgn cemerlang esok pagi..
ntah..
mcm kedua2nya sj..
tapi yang pasti..
aku dalam ketidakwarasan..

status : tidak waras~

owhhh..sila abaikan kemerepekan aku..isk3..

sekian,terima kasih~

Thursday, April 16, 2009

tagged lagi~

well..d sebabkan aku dlm daerah kebosanan d dalam libry fakulti (ye,aku ponteng kolokium..he~)..maka aku rs mcm nk membuat tagged yg ada kat blog kawan2 aku..aku main rembat je.tima kasih kawan2.. =)

berikut merupakan taggednya:

Last phone call
Smalam rsnya..aku call abg aku,tp dia tak angkat..sibuk kot..huhu

Last text message
Pg td..aku msg ngan anne aka lianamunyati.anne tnya aku nk g fak tak pg ni.aku pn membalas nk pegi.tgh besiap.padahalkan ktorang ni dok bilik seblah2 je pon..gila pemalas nk manapak.hehe~

Last time you cried
Malam td..sedih sgt2.. =,( then,nk senangkan hati aku g basuh baju.ms tu dah pkul 12.00 tgh mlm.isk,brani plak aku memberus bju time tu..

HAVE YOU EVER :
Dated someone twice
Hurm..aku takda special bf..tp slalunya la kan..aku guna istilah pergi berdating ni bila the only bestfriend lelaki yg aku ada, pulang ke malaysia for his holiday..kira berdating la tu kan..hihi..n furthermore he always come home twice a year..jd jwapannya ya,aku penah dated someone twice..haha~

Been cheated
hurmm..penah..slalu gak la..slalunya sbb bila aku bli brg yg tak bleh nk test dulu kan..seperti pen kilometrico yg jual byak2 dlm satu paket tu..buleh kata just 2 btg dari 6 btg yg kuar ink.yg lain..harammm~bt tekoyak buku aku ja test pen pnya pasal..haa..kena tipu la tu~

Kissed someone and regretted it
Ciuman aku sgt bermakna ok..hnya yg berhak sj yg dpat merasainya..stakat ni aku tak penah nyesal chom pipi mama,papa,abg n adik aku..he~

Lost someone special
Ajal maut d tgn Tuhan.Aku tak penah lg menghadapi saat2 mcm ni bila dh besar..dan aku sbenarnya sgt takut akan berdepan dgn situasi mcm ni..sbb aku tau aku takkan dpt lari dari perkara2 mcm ni..dan aku harap aku cukup kuat utk menghadapi situasi mcm ni nnt.. =(

IN THE PAST MONTH HAVE YOU:
Fallen out of love
yup..penah..tp kini hatiku kembali berbunga2 dgn kehadiran Z****** A****..walopon aku hanya mampu bermimpi dan berangan bleh memilikinya..haha~(uuuuuhhhhh....sooooo pathetic!!)

Laughed until you cried
Tak ingatla..rsnya mcm tak penah lg la..walopon aku gelak sakan,tp takdela plak air mata yg kuar.nnt aku cuba try test tgk..hehe~

Met someone who changed your life
hurmm..aku suka membaca buku2 motivasi dan menonton filem yg mempunyai kata2 yg dpt membangkitkan semangat aku..dgn harapan aku dpt mengubah sgala yg buruk dlm diri aku.dan sehingga kini aku masih mencuba mengubah apa yg tak berkenan dan yg tak perlu dlm diri aku..

Found out someone was talking about you
something good or something bad?hurmm..btw,aku ni jenis yg negative thinker bila berkait ngan org lain..maksud aku,aku slalu beranggapan org lain tak suka bersosial dgn aku..sbb aku ni membosankan.. =(

How many people on your top friends do you know in real life?
Kawan2 dlm blog ke?stakat ni suma top friend dlm blog aku..sumanya aku kenal..luar dan dalam..hehe~

How many kids do you want to have
3 pn dh ok..kalo dpt twins,syukur Alhamdulillah..berganda2 happy.. =)

Does u have any pets
hurmm..used to have..dulu adala bela beberapa ekor kucing..tp skarang bila adik laki aku dh masuk asrama,dh tak membela dah..sbb dia ja yg beriya nk bela kucing..hehe~

Do you want to change your name
tak mau.sbb aku suka nama aku.aku tak penah jumpa lagi la org yg exactly have the same name as mine.which mean its unique,rite?NURUL FAIRUZ HIDAYAH =)

Want to get married?!
Ada ka tnya soklan camni.harusla mau kawen.isk3..

What time did you wake up today?
8.00am..aku uzur ari ni,so sengaja aku lajakkan masa utk tido..sbb aku suka tido..hehe~

What were you doing at midnight last night
Aku basuh bju..sbb nk hilangkan duka dlm jiwa..just want to make myself busy.. =,(

Name something you cannot wait for
Apa lagi..kawen la..hehe..naa,just kidding,aku sbenarnya tak sabar nak bekerja..aku nk sibukkan diri dgn bekerja.. =)

Last time you saw your father
hurmm..13 March 2009..papa hantar aku g bus station sbb aku nk balik kl..owh,trasa rindu kt mama n papa..sobsob~

What's one thing you wish you could change
Aku nk tukar berat badan aku..aku nk tukar berat aku jd 45kg..haa,ada sapa2 yg sudi?

What's getting on your nerves right now
Aku punya projek utk master ni la..aku rs cam nak putus asa ja..huwaaaa~

Elementary/Primary School
SK Bagan Ajam, Butterworth, Penang
SR Tengku Bariah, Kuala Terengganu
SK Usaha Ehsan, Gombak
SK Petani Jaya, Sg Petani

Middle/Secondary School
SMK Ibrahim, Sg Petani

Hair color
Hitammmmm legammmm...

Long or short
paras bahu sj..



p/s : hohhhh...pjg lagi listnya..stakat tu je la..aku nk bt keja len plak..oh ya,sabtu ngan ahad ni aku final exam..doakan aku dpt jwb dgn cemerlang ya..makaseh =)


jumpa lagi~

Wednesday, April 15, 2009

testing..testing..~

setelah sekian lama..aku berjaya cuba mengepaste soklan2 tagged laling aka alwani amalini mustapha..yayyyy~

How old are you?
hari yang ke-25,bulan seploh nnt umurku bakal mencapai 23 tahun..(ehh..muda lg nih..)

Are you single?
iya..aku masih single n available,mcm agak desperate jugakla..so?

At what age do you think you'll get married?
Kalo nk d ikutkan tahun ni gak aku nk kawen..maklumla,desperate la katakan..haha..tp malangnya tiada calon yang seswai..takpa2,ada jodoh aku kawenla..need not to worry babe.. =)

Do you think you'll be marrying the person you are with now?
Aku single maa..so the answer is nope..

If not, who do you want to marry?
Aku nk kawen ngan Z***R** AD***,buleh?huahua~(berangan la fairuz oiii..)

Who will be your bridesmaid and bestman?
Harusla kawan baik aku dari sekolah rendah sampai skarang FAIRUZ FADILA OTHMAN..(awk kna jd tukang kipas time sy ats pelamin nnt na..hehe..)bestman plak,pilihan bakal suami aku la..aku tak kesah~

Do you want a garden/beach or traditional theme wedding?
masa kenduri kat umah aku,aku nk bt garden theme.aku nk bt sambutan yang meriah..sbb aku rs ramai yg akan dtg kenduri aku nnt..yg psti ramai sbb kwan2 mama ngan papa la..aku tak byk kawan pon..aku hanya ada sahabat2 yg betul2 sjati ja.hehe~(ece..konpiden sungguh rmai yg nk dtg ye..hehe)

Where do you plan to go on honeymoon?
haa..bab2 honeymoon ni aku dh pikirkan sejak dari skolah menengah lg..haha..aku mmg nk sgt berhoneymoon kat pantai.mana2 pantai la.pulau ke.tp semestinya kena ada pantai.aku nk berjalan berpimpin tgn d pesisir pantai dgn suami kecintaan aku.sambil menikmati keindahan sunset..owhhh..bila la aku nk kawen neh...haih~

How many guess do you think you'll invite?
owh..semestinya ramai..bak aku kata td..kwn mama ngan papa pon dh sgt ramai..d tambah plak kaum kerabat keluarga aku..sedara mara..kiranya ramailah..dan aku nk kenduri yg meriah~

Will that include your exes?
Kalo aku terjumpa dorang,aku bgla kad kawen tu.so terpulangla dorang nk dtg ke tak.aku tak kesah.yg penting aku dh nk kawen.hehe~

How many layers of cake do you want?
Bab2 kek ni aku tak kisah sgt.lgpon ada sorang kawan mama ni dh janji nk sponsor kek kawen aku..haa..sy ingat tu auntie..ikut suka auntie,sy trima ja..haha~

When do you want to get married, morning or evening?
Harusla pagi..ptg2 or mlm2 tak best aa..melainkan kalo aku nk bt kenduri 2-3 hari..hoh,byk plak duit aku nk bt knduri berhari2..haih~

Name the song/tune you'd like to play at your wedding?
Aku nak sgt suami aku dedikasikan satu lagu utk aku..tak kisah la lagu apa pn..cuba bayangkan,pengantin lelaki siap bersongket,bersampin,bertanjak pakai tengkolok lg tu duduk sambil memegang gitar menyanyikan lagu khas utk aku..perghhh..aku salute la..bertambah2 syg aku kat dia =)

Champage or red wine?
Hoh..nk mamposs ltak air ni kat kenduri kendara..isk3..bwk ngucap la wei..anyway,aku rs sirap soda menjadi pilihan aku nnt..he~

Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
Aku nk g honeymoon bila sumanya slesai..i mean kenduri umah aku ngan kenduri umah suami..ye la,lgpon slalunya seminggu je kan selang kendurinya..sabar la syg..hee~

Money or household items?
Aku nk dua2..buleh?hehe..household items are the best la..kalo tak tau sgt nk bg apa,duit pn takpe..aku dan suami tak kisah~hehe~

How many kids would you like to have?
Aku tak kisah.kalo diizinkan Tuhan aku nk 3 org anak.n kalo dpt twin,its a bonus..(hurmm..tpaksala aku cari suami yg ada sejarah famili kembar kn?)

Will you record your honeymoon in DVD or VCD?
Hurmm..nk kna record ke?stakat tangkap gambar pastu simpan dlm cd.dah la tu.at least ada kenangan..hehe~

Whose wedding plan would you like to know?
Semua sahabat2 sejati aku..trutama fairuz fadila n the pussycub dolls..hehe~



p/s : ling..sorry lambat menjawab tagged.apa2 pon,akhirnya yam bejaya gak bt tagged ni..hehe~

Saturday, April 4, 2009

Friday, April 3, 2009

tak faham~

knapa stiap kali aku cuba copy dan paste tagged org len ke dlm blog aku..tak berjaya aaa?

aku dpt copy, tp aku tak dpt paste..iskkk..porque?why?nandeska?huhu...

maka dgn itu,aku tak dpt nk bt tag yg org tagged kt aku...

HELP!!!!HELP!!!!

i am so down~

suddenly i just feel, everything that i've done, just turned out to be scattered pieces of junk..useless..nothing..NADA!!!

ooohhhww..am i in the correct path right now?

rs seperti mau hantuk kpala di dinding bertalu2..(macamla buleh slesai masalah kalo bt camtu..huwaaaaaa~)

Tuesday, March 31, 2009

isk3~

holla everyone...

aku malas la nk crita love part 3..nnt2 la eh..hee~

oke,aku mau crita apa yg aku bt sbentar td.actually,td aku ada appoinment ngan sorang warga asing dari Mexico.namanya Daniel Hugo @ Kalilullah.uishh..matanya sungguh menawan.maklumla,mata mat salleh la katakan.usia mungkin dlm lingkungan hujung 30an atau awal 40an la.

yg bestnya pasal en.kalil ni beliau pandai cakap mlayu.kira kalo dia bertutur, org mesia bleh paham la.so,jgn sesekali mengutuk d dpn bliau dlm bhasa melayu ya nescaya beliau mmg paham.ok,dh menyimpang dh ni..

actually,aku jmpa dia sbb dia sedang mencari tenaga pengajar utk mengajar bahasa melayu kpd client beliau.aku mcm berminat,so aku pn kena la d temu duga dlu td..mula2 dgr dia bcakap tu bt aku nk tergelak yg amat..tp tahan ja la..bkn apa,aku rs sgt la pelik bila tgk secara fizikalnya mmg 100% mat salleh,buleh ckp mlayu.oh ya,aku ngan rosie time tu.kmi mmg dok tahan ja gelak.hehehe~

pastu bila time dia interview tu..ha,br kelam kabut nk menjawab soklan..dok 'err..err' ja..padan muka aku..haha~ mula2 dia tnya latar blakang aku,pstu tnya plak pengalaman aku ms skolah rendah.iyerr..skolah rendah..aku pon tanpa segan silu..berceritala dengan penuh bersemangat tp terketar2..haha~dh la ms tu dr.sutarji pn ada gak.owhh..malu sungguh..huhu~

well..aku redahhh jeerr..jwb ja apa yg ptut..then,this coming thursday dia nk jmpa kitorang utk sesi percubaan mengajar kt umah client plak.nerves den.dhla kt bangi.aku pon tak penah plak la bjalan2 kt area bangi tu.takpa..aku redahhhh jerrr nnt..



p/s : nnt aku update apa yg tjadi kt umah client tu yerr..hihi~

Friday, March 27, 2009

Love : Part 2

hye there..

oke..oke..atas permintaan ramai aku huraikan kisah cinta kedua aku.TETAPI aku hanya bt trivia la eh,sbb aku maleh la nk crita lebih2 psl si dia nih.bt pedih jiwa ja.haih~

  1. kisah cinta ini berlaku ms aku final year..
  2. si dia merupakan rakan sekolej aku d upm..
  3. rupa sgt la innocent..sbb tu aku kata 'YA' bila di aapproach..
  4. buleh kenal sbb si dia seangkatan kumpulan tarian zapin ngan aku..
  5. rapat time bulan posa..dia siap masakkan aku sahur gitew~
  6. couple dkt2 tarikh birthday aku,tp bila smpai my date birthday langsung dia tak wish aku.even dh bgtau that day was my birthday-->but still manage to forgive him..
  7. sgtla berjimat cermat orgnya..
  8. sbb tu slalu masak memasak..dan aku penah la rs masakan si dia..SEDAP -->extra point for him..
  9. kmi ni dok blok seblah menyeblah ja..tp dating buleh kira beberapa kali shaja..slalu jmpa,but tak hang out lama2 pon..ckup skadar bertanya khabar-->yg ni la yg bt point si dia berkurangan dgn drastiknya..
  10. pandai bt aku tersenyum bersendirian..(hah?)
  11. si dia suka bersukan --> tambah lg point..

TETAPI..seluruh point yg aku kumpul slama 3 bulan tu trus lenyap pabila at one night dia minta ptus..ketika itu aku tgh menghadiri annual dinner K6..bayangkan,ktika org lain tgh syok2 bergambar aku plak terkedu kt meja mkn sorang2.bertakung ja airmata d mata.tp tak nanges pon la.aku pon kata..FINE~kita ptus..maka berakhirlah hubungan kmi...

msti korang tertanya2 kn knapa dia mintak putus.apa aku dh bt smpai dia yg mintak ptus tu?actually,sehari seblum tu aku bertelingkah dan bertegang urat ngan dia.gaduh atas alasan tak munasabah.kesalahan yg aku tak bt pon.aku dh ckp brulang kali aku tak bt pon benda tu.tp aku rs dia tak percayakan aku.so,sbb tu kot dia mintak putus.aku rs agk kesal la sbb dia tak percayakan aku time tu.dan aku slalu rs msti dia dh hilang rs hormat kt aku lpas kes tu.tp aku redha je la.sbb aku mmg tak buat perkara yg dtuduh itu.

haaa..mula2 dulu itulah tanggapan aku..RUPA2NYA..slepas lebih kurang sebulan ptus ngan dia br aku dpat tau dia main kayu 5 kt blakang aku ms ktorang tgh couple dulu tu.hoh,tak sangka sungguh.muka ja nmpak sgt innocent,tp prangai~Tuhan ja yg tau..haih~

patutla beriya2 mencari kesalahan aku..rupanya sdg mencari point nk mintak putus..yg bagusnya tu,selang beberapa hari ptus ngan aku trus couple ngan sorang awek nih,budak kolej aku gak..gila tak berkembang connectionnya..haih~dia ingat kalo bercouple ngan junior kolej ingat aku tak dpt detect ka..pastu yg harunya d tambah plak 2-3 cawangan lain..budak kolej gak..isk3..hebatkan beliau?

tp tu la..bila d pikir2kan kembali..elok gak la aku ptus ngan dia..at least aku dh tau dia mcm tu..takdala aku menyesal d kemudian hari..btul tak?bila aku dh tau perkara yg sebenar tu,aku pn dh brenti blame diri sndri..so,kpd si dia..pulanglah ke pangkal jln..tak baik mainkan perasaan org nih..tp dgr kabar,si dia dh ada someone yg betul2 bertakhta d hati..elok la tu..smoga berbahagia hingga ke akhir hayat..

p/s : yes,u r forgiven..but still it will not be forgotten..aite~

Wednesday, March 25, 2009

Love : Part 1

holla everyone =)

hurm..topik aku pd hari ini ialah kisah cinta aku.well,sehingga kini ni kan 3 kali aku pernah melalui zaman bercinta.actually,bkan la bercinta sgt tp lebih kpd bercouple.aku ni jenis bila dh bercouple br akan mula tunjukkan syg.sbb aku memiliki sikap curious yg agak tinggi terhadap lelaki yg berusaha menawan hati aku nih.so,harus bsabar sikit dgn aku ya.hoh,ego sungguh aku ni kan.haih~

Love Part 1 : oke,akan aku mulakan dgn kisah cinta pertama aku.si dia merupakan cinta pertama aku.i mean, insan pertama yg brani mengapproach aku.pada tika itu aku merupakan pelajar tahun pertama d UPM.dan si dia pula berada d USM.hurm,aku dan dia merupakan rakan sekolah.ntah mcm mana aku buleh rapat dgnnya,aku pn tak brapa pasti.tp ms zaman matrikulasi la aku mula lg rapat dgnnya.slalu sms.sms je la yg mampu sbb si dia kt pusat matrikulasi lain.aku pulak ms zaman matrikulasi mengalami pelbagai masalah emosi.mcm2 masalah emosi yg remeh la yg cba aku perbesarkan time tu.aku rs zaman matrikulasi merupakan zaman krisis identiti aku yg PALING kronik.bila ingat2 balik,bodoh betulla aku time tu.aku dh lepaskn 1 peluang utk membuktikan kecemerlangan akademik aku.Fairuz,awatla jd lagu tu.haih~




oke,balik pd kisah si dia.d sebabkan masalah emosi aku tu la aku slalu msg2 dia.aku tak da la luahkan masalah aku,cuma aku slesa bila aku down, dia ada.utk pengetahuan smua,aku ni bknnya jenis yg senang meluahkan apa yg tersirat d hati.jd bila aku ada someone by my side aku dh ckup rs secure walopon org tu tak tau pn apa masalah aku.kehadirannya sj dh melegakan aku..haa,senang kn nk layan aku ni..hehe..

well,ms dlm sesi mengenali hati budi tu kan (ece..ayat cliche artis gitu..)aku dh rs this relation mcm dh mula mengorak langkah ke fasa seterusnya.dia plak time tu ada ckp dia suka kt seseorang.ms tu aku brada pd tahap konpius tp eksaited sama ada adakah aku org tu?atau org lainkah?then,aku pn just bg smangat kt dia trus terang ja kt that girl.kemudiannya,baru la aku tau bahawa sbenarnya dia suka kt org lain.sedih jugak sbenarnya.tetapi selang beberapa hari,dia mula mengapproach aku..akhirnya...TETAPI..aku tak tau la kenapa lpas2 kejadian aku tau bukan aku pilihan pertamanya,aku jd marah.prasaan aku berkata "oooo,bila tak dpt org tu br dtg cari aku ya.."..dan aku pon menolak utk jd someone special si dia.bodoh tak tindakan aku tu?kemudian dia tak juga putus asa..tetap berusaha menawan hatiku dan aku pulak tak juga putus asa utk menolak.(apsal la aku degil sgt nih).haih~



sampaila aku masuk UPM.satu ketika tu dlm bulan 11 aku pn mengatakan 'YA'..mula2 tu aku rs happy sbb ada someone special dlm hati aku,tp aku tak dpt nk tipu diri sendiri aku tak bahagia.aku tak suka hubungan jarak jauh ni.kalo buleh aku nk tatap muka dia slalu.ala,masa tu kan MMS tak brapa nk ada lg.dan bila aku fikir2 balik aku rs mcm tak serasi dgn dia.mmg dia baik.sgt baik.memahami.tp aku putuskan jugak hubungan kami tu.aku akui mmg akulah puncanya.aku mmg tak bertindak adil.aku hanya fikir prasaan aku ja time tu.aku tak hirau perasaan dia.dan secara kesimpulan aku akui silap aku sebab aku sgt demand time tu.maklumla,first time bercouple.menjangkakan yg terbaik sj dari dia.padahal aku sendiri bukanla sebagus mana pun.tindakan bodoh kan?aku dh tau ada lelaki yg sanggup sayang aku.malah aku tau dia boleh sayang aku lebih dari aku sayangkn dia,tp aku dh lepaskan peluang tu.aku tak bg peluang pn kt dia utk tunjuk kn syg dia pd aku.(Fairuz,u've made stupid mistake again..haih~)




tp..smua tu dh pun berlaku..nak menyesal pon tak guna..aku pn tau dia mmg benci aku lpas2 kmi ptus.ye lah,mana tak bencinya..aku seolah2 memainkan prasaan dia..then,senang2 plak aku mintak putus atas alasan yg aku rs aku patut bg pluang kt dia tlebih dulu.tp hakikatnya,aku faham perasaan dia.mmg patut pon dia benci aku. jdnya,aku nk ambil pluang ni nk mintak maaf bt kesekian kalinya pd si dia."sy mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki,awk lelaki pertama yg ajar sy erti menghargai apa yg kita ada.sesungguhnya sy rs menyesal atas perbuatan sy tak menghargai awk dulu..maafkan sy..dn sy tau awk sungguh bahagia kini dan sy tumpang gembira.. =)"



p/s : fin of the Love Part 1..Love Part 2 will be considered to be published or not,because it will be a lot of curse words.maybe i'll just skip to Love Part 3,ok?hehe~


by the way,frog is the mascot during our relation..just in case u wonder why there are frogs in this entry..hehe~





Tuesday, March 24, 2009

When Rainbows End~


I like rainbow. so,for this entry i would like to give some brief explanation about rainbow. knowledgeble oke.. =)


Rainbows are a striking and beautiful meteorological phenomenon caused by the refraction of light. In order for rainbows to form, the sun must be near the horizon, and there must be a heavy fog, mist, or rain opposite the sun. An observer standing between the sun and the rainbow would see a 180 degree arc of colors which run through the visible spectrum from red to violet. In some cases, if conditions are right, double rainbows will form, with a pale rainbow in reversed colors above the primary rainbow, and in other instances, a fully circular rainbow has been observed, usually from inside an aircraft flying over the Earth.


Although rainbows have been observed, written about, and depicted in art for centuries, their cause was not understood until physics began to explore the properties of light. Essentially, the cause of a rainbow is the reflection of sunlight through individual drops of water. Light enters the water and reflects from the opposite side of the water drop, bouncing back through the point of entry. Because the angle or refraction of the light changes as it bounces back, it filters the light into different colors, which arrange themselves with red at the top and violet at the bottom because red is the longest wave length, and violet is the shortest.


People seeking rainbows should go outside when the sun is near the horizon and there has been a heavy rain, or there is an active storm. If the observer turns his or her back to the sun and looks in the direction which is immediately opposite the sun, he or she may see rainbows if the conditions are right, with the apex of the arc located directly opposite the sun. In some instances, light conditions are right for rainbows to form in close proximity to an observer: otherwise, the rainbow will continue to look as though it is moving away from the pursuer until it finally disappears altogether, because the observer has actually passed through it.




the colours of rainbow melt my heart...ooo la la~






















Friday, March 20, 2009

misteri Ari~

hye there..


hurmm..my fellow friends keep asking me "who is Ari?","is he ur new bf?","why hiding him from us?","fairuz..who's Ari?kitorang tak tau pn"..haa,people always said scorpion is a mysterious type of person kan.betul la tu.hihi.but,bcause i want u all to know who is Ari and i think he doesn't mind if i exposed him to u,i will spill the mystery of Ari..


ok..i admit Ari is my special 'someone'..to be honest quite everyday we see each other and he always accompany me to the class..he's cool and he always listen to my bable everytime we spent time together..walopon i always show my talented sumbang singing in front of him..sorry la Ari..hehe..1 more thing is, he always accompany me and my friends go out shopping.dia sgt sabar melayan kerenah aku..u have to la kan Ari sbb i'm a spoil princess..hikhik..


BUT truthfully i believe i've not been a good partner for him.well,i have never been in a situation where i need to give my love before.to show how much i care about him is not what i'm good at.i think i'm a lousy person in order to make my beloved person feel happy.i feel so sorry to Ari to have me to take good care of him because i believe he's not so happy with me but still to try so hard to fullfil my needness.its very nice of u n i am really thank u for all u've done to me.and i believe if we spent time together a little bit more we can be such a great item.thanks again Ari.
=)

enuff the drama i guess..msti korang dh menyampah membaca..so now,i would like to introduce to the rest of the world, MY ARI...tadaaaaa~

haaaa..tu la Ari..kt blakang aku..my mighty white kenARI..hahahaha....

p/s : GOTCHA!!!

sesi meditasi~

disebabkan aku masih terasa kepanasan dlm jiwa,makanya aku pn bermeditasi dgn menatap gambar2 dlm folder sambil mendengar lagu2 best dgn harapan aku akan kembali tersenyum..dannnnn...feedbacknya bkan senyuman yg aku bt tetapi gelak tawa yg terjadi.sedang aku selongkar folder gambar aku tu, i was stumbled upon with these pics.please dont say anything mean ok.hihi~


ni lah rupanya kalo aku cuak.tau tak knapa ekspresi aku begitu?kisahnya,time aku ngan rosie nk begambar tu kan,dh siap posing nih tetiba aku menatap ke atas ada sekor siamang kt atas pokok tengah aim baik punya nak pancut kt ktorang..ewwwww...maka lantasnya,begitulah ekspresi mukaku untuk mengelak pancutan urin siamang-yang-dengki-kitorang-tak-tangkap-gambar-dia tu.mulai dari ari tersebutla aku mulai membencii siamang, monyet, beruk dan seluruh spesisnya.(macamla aku suka spesis monyet seblum nih..hehe).actually,dulu tak suka,sekarang dah benci oke.mcm prasaan aku kt sorang mamat tu la.



haa..gmbar ni plak lg la bt aku gelak sakan.masa ni aku darjah 4.lokasi kejadian d umah aku kt gombak..eiiiii...tembam nya aku..tanpa was was lg.bulat sungguh.pastu buleh plak bt gaya ala2 model naive tuh.siap silang2 kaki lg.dh nmpak dh bakat modeling aku tu.hahaha.tp apakan daya aku tak cukup memanjang ke ats,hnya mampu melebar ke sisi.hikhik.



maaf ye..ni gmbar atas gmbar..aku tak dak scanner,so bginilah caranya.hehe.btw,gambar ni ms aku tingkatan 3.lokasinya pula d taman ular kt perlis.masa ni aku ngan warga SMK Ibrahim join lawatan lepas PMR.(fairuzara,sy rs awk pon join kn lawatan ni?hehe..) aku ni punyalah takot ular tp menggagahkan diri gak ambik gambar ngan ular sawa tu.tgk muka pon dh tau betapa gelinya aku di lilit ular tu.huhu.lpas2 je pegang ular tu trus aku g basuh tgn.cam melekit je lpas pgang ular..eeee...dan sampai skarang pon aku masih takot dan geli dgn ularrr...

haa..itu dia gmbar2 yg bejaya bt aku gelak dan tersenyum smula..the thing is,senang je nk bt aku cool down ni..dgn tgk gambar diri sendiri..haha~

p/s : btw,bout that guy yg bt aku pissed off tu kan..GO TO HELL la~ (isk..suka suki aku je suro dia g neraka kan..tp takpe..suka hati aku la kan..huahua~)

bengang!!!!

hoh..tersangatla panas hatiku tika ini..panas!panas!panas!arggghhhhhhhhhhh..bengang..daku bengang..ok!if that what u really want,mr.Z..then,i'll give what u want..i promise to myself i will never ever feel please to start any conversation with u forever..yes,FOREVER..i will totally treat u as stranger..really jerk stranger~

p/s : i am so MAD..UPSET..ANGRY..DISAPPOINTED..FRUSTRATED to tell the whole story rite now..maybe next time ya.. =(

Wednesday, March 18, 2009

my love need~

something that i crave about what i need in my love life.i need someone who loves me with every single beat of his heart, someone who thinks about me`constantly, someone who spends every minute of every day just wondering what i am doing, where i am, who i'm with and if i'm ok. I need someone who`can help me reach my dreams and who can protect me from fears. I need someone who will treat me with respect, love every part of me, especially my flaws.I need to be with someone who can make me happy, really2 happy, dancing-on-air happy...

p/s : please..please..please..be there when i'm awake tomorrow..